Utbildning i First Responder

OneMed Totalförsvar Utbildning i FIrst responder

I helgen arrangerades den första utbildningen i First Responder, en livräddande utbildning i att stoppa blödning. 16 deltagare fick under ledning av erfarna instruktörer praktisk träning i att stoppa livshotande blödning och träna agerande vid skadeplats. Peter Olofsson från OneMed var själv en av deltagarna under dagen.

 

- Den här utbildningen en del i vår satsning att öka samhällets beredskap inom hälso- och sjukvård, och ger möjligheten till att fler personer kan stoppa livshotande blödningar. Omvärldsläget ställer nya krav på samhället och med den här utbildningen får deltagarna konkret kunskap och träning som kan rädda liv. Vi ser att det finns en stor efterfrågan att lära sig mer om civil beredskap inom kommun, region, företag liksom på individnivå. En viktig del i beredskapsfrågan är att kunna erbjuda First Responder-konceptet säger Peter Olofsson.

Utbildningskonceptet First Responder är ett samarbete mellan OneMed, ADCURIS AB och REKYL som kommer stärka individers förmåga att rädda liv och bidra till totalförsvaret. I vårdsituationer från skadeplats till avancerad vård är kunskap och förmåga att agera avgörande. Genom praktisk utbildning blir deltagaren resursstark, få livsviktig kunskap och höjd beredskap - det bidrar till ett starkare samhälle. Vi är stolta att vara en del i lanseringen av ett livräddande koncept. Vill du veta mer om First Responder, kontakta Peter Olofsson, peter.olofsson@onemed.com.