Livräddande utbildning: FÖRST PÅ PLATS

Välkommen till vår livräddande utbildning Först på plats, F.P.P som stärker förmågan att rädda liv och bidra till en ökad beredskap. I vårdsituationer från skadeplats till avancerad vård är kunskapen om att stoppa blödningar, HLR och Luftvägar ofta avgörande för att rädda liv. Genom utbildningen kommer ni att bli resursstarka, få livsviktig kunskap och höjd beredskap - det bidrar till ett starkare samhälle. 

 

Varför stoppa blödning?

Att kunna stoppa en allvarlig blödning är kritiskt för att rädda liv. I värsta fall tar det bara tre minuter innan det är för sent. Den som är först på plats med rätt kunskap och rätt utrustning kan ha en avgörande roll.

 

Vad lär du dig?

Ni får praktisk träning och kunskap i vad som krävs för att stoppa blödning. Vi går igenom trauma-material som till exempel avsnörande förband, tourniquet och hemostatiska förband. Deltagarna får under ledning av erfarna instruktörer träna på att använda materialen, på varandra samt på övningsmoduler med simulerar pulserande blod för att ge en realistisk bild av vad som krävs. I utbildningen ingår också scenario-träning.

utbildning först på plats GDE onemed

För vem?

Behovet är stort av ökad beredskap och kunskap inom livräddande åtgärder inom kommun, region. Att gå en F.P.P-utbildning rustar er med de färdigheter som behövs för att hantera och stoppa blödningar i olika scenarier. Utbildningarna hålls hos er eller på en plats som passar era behov och innehållet kan anpassas utifrån er verksamhet till exempel genom olika typer av scenarioträning.

 

Hur går utbildningen till?

Genom praktiska övningar och simuleringar kommer ni att lära er att snabbt identifiera olika typer av blödningar och tillämpa rätt tekniker för att kontrollera dem. Ni kommer att få insikt i moderna verktyg och utrustning som används inom livräddning och få möjlighet att träna på deras användning under handledning av våra erfarna instruktörer. Vi kommer att stödja er genom hela processen och se till att ni får de kunskaper och färdigheter som behövs för att känna sig trygg och kapabel när det verkligen gäller.

Utbildningen tar omkring 4 timmar och vi lägger högt fokus vid att varje deltagare verkligen ska få tid att öva. Därutöver kan det vara lämpligt att beroende på grupp addera föreläsning och prata beredskap i stort kopplat till egna företaget/avdelningen. Vi hjälper er gärna att sätta samman ett bra helhetsupplägg skräddarsytt för just era utmaningar och behov.

Alla instruktörer är mycket erfarna, många med lång erfarenhet inom militär sjukvård, och certifierade av KMC (katastrofmedicinskt centrum).

 

Vill du veta mer? Kontakta Marlene Hansson.

Utbildningarna sker i samverkan mellan OneMed och ADCURIS.

 

Vill du veta mer? 

 

Kontakta oss